stand van zaken

Begin januari 2013 botsten we als bij toeval op een lapje bouwgrond in de Schildersstraat. Na informeren, overleggen, wikken en wegen besloten we een berekende sprong in het diepe te wagen. Het verhaal gaat als volgt verder.

Op 6 maart tekenden we de koopcompromis. Eind maart zetten we Havana (architecten Bert Haerynck & Tijl Van Meirhaeghe) aan het werk: ze spitsten de oren, slepen de potloden en gingen met een voorontwerp van start! Dit voorontwerp is de ‘inschattende’ fase vòòr de echte ontwerpfase, en dient om na te gaan hoeveel units er kunnen komen, hoe die het best in elkaar gepuzzeld kunnen worden (rekening houdend met technische, stedenbouwkundige en veiligheidsvoorschriften), hoe groot ze (kunnen) zijn, hoeveel gemeenschapsruimte er kan zijn, met daarbij een ruwe schatting van de kostprijs.

Op maandag 20 mei zaten we samen met de architecten, de eerste boeiende stap om onze dromen en woorden in realiteit te vertalen. Dit voorontwerp wordt nu aangepast op basis van onze feedback, en zal uitwijzen wat de mogelijkheden zijn qua unitruimte en gemeenschappelijke ruimte. Op 3 juli kochten we de grond aan. Tegen eind augustus wordt het voorontwerp stilaan gefinaliseerd. De volgende stap was de gezamenlijke ondertekening van het architectencontract. Daarna is de ontwerpfase volop aangevat. We stelden samen met de architecten een bouwteam samen om ons project mee uit te denken, met onder andere ecologische aannemer De Noordboom en aannemer Callens. Op 20 december 2013 is de bouwvergunning ingediend.

Op 19 augustus 2014 viel de muur: de bouwwerken zijn van start gegaan! Volgens de planning zal tegen eind 2015 het gebouw klaar zijn.

Momenteel is er een groep van veertien kleine en grotere personen en een bouwgrond; de ontwerpfase afgerond, de bouwvergunning is er en de werken zijn van start gegaan.

One response to this post.

  1. Posted by Emma on oktober 20, 2014 at 7:38 pm

    Beste,

    Wat een geweldig project. Zoeken jullie nog bewoners?
    Gr, Emma

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: